2.1.09

TV-program om Hauge

Dette tv-programmet i svart-hvitt er tydelig fra en annen tid. Respekten for intervjuobjektet er fjern for dagens journalister. Artig innslag med en ung Atle Kittang. Legg merke til at Olav ikke vil sjå inn i kameraet. Interessant å se biblioteket hans også. Fint å se han lese egne dikt på arbeidsplassen sin i stua og nekter å forklare diktene til intervjueren som vil ha fasitsvar. Programmet varer i ca. 30 minutter.
Det er nærmest litt søtt med programlederens selvransakende kommentar og retoriske spørsmål i starten av programmet:

Skal man da buse inn og si: Dette er fra fjernsynet! Vi vil gjerne ha et intervju! Hvor kan vi parkere bilene? Hvor er det strømuttak? Vi må flytte om på alle møblene osv… osv… Mer en noe annet sted virker dette som helligbrøde. Og meget uklokt hvis man skal komme inn på mennesket Olav H. Hauge. I massemedienes tidsalder må man gjerne bli sett for å bli hørt, og Olav H. Hauge hører til dem som bør bli hørt, men er det så sikkert at han selv bryr seg så meget om det. Verken i diktningen eller i livsførselen er det noe som tyder på det…

2 kommentarer:

Jarle sa...

Eit fint program ! Takk for tipset. Og der er jo ein Hauge som veit kva han vil.- og ikkje vil.

Og som synest det kan verta nok arbeid i hagen. Noko som vart betona i biografien (Åmås) om han: ugrasshakkaren, nei det likte han ikkje å vera.

a9ta sa...

Takk for denne lenken! Fikk kun med meg de siste fem minuttene av programmet da det gikk på TV og har lett etter det på NRK.