21.12.08

Årets diktsamling - Gi din stemme i kommentarfeltet


Hva er etter din mening årets diktsamling? Skriv inn forfatter og tittel i kommentarfeltet... Skriv også referanse til et enkeltdikt... Frist for avstemming er 31. desember. Da tar jeg en oppsummering....

8 kommentarer:

F. Summervold sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
F. Summervold sa...

Alle med lunger kopla saman. Juliana Spahr gjendikta av Ingrid Storholmen og Gunstein Bakke. Jeg har ikke sett en eneste anmeldelse på norsk, men det er vel heller normalt for gjendiktninger.

http://writing.upenn.edu/pennsound/x/Spahr.html

Irene Larsen sa...

Geir Gulliksen: Et ansikt som minner om norsk politikk.
En av de viktigste bøkene jeg har lest i år.

Lille søster sa...

Jeg har ikke oversikt over alle diktsamlinger som har kommet ut i år, og har bare lest noen av dem, men Hilde Myklebusts "Søkk" gjorde inntrykk på meg.

Zooey sa...

ErikB, først en stor takk for å få oppleve denne fantastiske julekalenderen hver dag!

Har på langt nær lest alle årets diktsamlinger. Likevel: holder en knapp på en samling jeg ikke har fått lest ut engang, men det jeg har lest er fab! - nemlig: Irene Larsens "Framtida er ein stad til høgre for tavlekanten" - denne har grepet - og griper - meg mest av de jeg altså faktisk har lest i år. Big time! Enkeltdikt fra den? Oj, mange! Må jeg velge bare ett, må det bli et helt i begynnelsen, på s. 8, som begynner med: "Ein spade hakkar laus eit stykke torv." (Og slutter fletta av meg.) Får jeg ta et til? s. 29, begynner med: "Nokon teiknar med ei kulepenn/i håndflata". Eh... bare ett til? Please? s. 53, med den fabelaktige sistelinja "Trommemannen loggar seg på" (!)

Glad jul & godt skriveår 2009 til deg, Erik!

Tyra sa...

Nei, hele oversikten har jeg i hvert fall ikke. Det tar tid å lese poesi, og mange av årets diktsamlinger har jeg ikke begynt med ennå.

Men jeg må si at jeg var veldig begeistret da jeg leste Ingvild Burkeys "Den mest tenkelige av alle verdener". Og så vil jeg gjerne nevne perfomance-diktsyklusen "Land skall med lag byggas," av Pär Thörn, gitt ut på Attaat forlag. Fås der. Det er slags systemisk poesi, der andre narrative prinsipper enn de vi er vant til, er det som binder prosjektet sammen. Det er interessant og tøft og noen ganger også veldig morsomt. Tyra

Anonym sa...

Harudes av vestlendingen Erlend Nøttveit er noe av det friskeste jeg har lest i år. En klar kandidat.

Ingrid G. sa...

Synes det har vært et spennende debutantår. Håkon Øvreås sin samling er veldig god, den har en tung letthet over seg, også fint å se gode enkeltdikt. Jeg er også imponert over Janne Fatland sin debut, styggvakker, øm og rå. Men hvis jeg må velge må det bli Harudes av Erlend Nødtvedt. Fikk den på pulten først i forrige uke, og den blir rikere for hver gjennomlesning, til tross for enkelte skjønnhetspletter. Den ligner ikke på mye, man blir fristet til å bruke adjektivet nyskapende. På en annen side slipper man jo ikke unna Løveid eller Rimbereid i år heller.