20.8.05

Lyrikkhøsten venter


Tilbake bak tastaturet

Etter å ha vært indisponert etter seks uker med begge armene i gips, er jeg tilbake i god tasteform og klar å kommentere lyrikkhøsten 2005. Det blir spennende å se hvem som stikker av med prisen i lyrikkonkurransen til Damm forlag. Vinneren blir annonsert den 29. august.


Den nye biblioteket i Tromsø er en estetisk nytelse

Jeg var innom i forbindelse med den offisielle markeringen av unionsoppløsningen i Tromsø. Jernbanepoetene leste opp dikt i etasjen som vises på bildet. Det er seks kvinnelige poeter som bor i kommunen som har markert de siste årene. Blant annet gjennom to bokutgivelser i 2004, men også en som kommer til høsten. Opplesningen var preget god lyd og akustikk, og vel gjennomtenkte musikalske innslag til diktene. Vi får nok høre mer fra disse i årene som kommer.

Biblioteket passer perfekt for opplesningerJeg håper det vil dukke opp mange forfattere på biblioteket i Tromsø i løpet av høsten, for det egner seg perfekt til litteraturopplesninger. Bildet er hentet fra mandag 15. august. Fra venstre: Kristin Lauritzsen, Lene Westerås, Kjersti Kollbotn, Tove Myhre, Irene Larsen og Olava Bidtnes. Det var en vellykket seanse med et utvalg av kresne smakebiter fra poetenes produksjon. Dette er utvilsomt poeter vi får høre mer av i tiden som kommer.Hva skjer i resten av landet?

Det er jo utrolig mye man går glipp når det gjelder poesiarrangementer her nordpå. Først ute er Oslo poesifestival til helga. (19. - 21. aug) Senere Bjørnsonfestivalen og Litteraturfestival i Stavanger osv... NM i poesislam foregår rundt omkring på disse stedene. I Tromsø gjør vi oss klar til Ordkalotten (Tromsø internasjonale litteraturfestival) fra 7. til 11. september. Se mer info om festivalen: http://www.ordkalotten.no/Ha en god poesihøst!

Flere rapporter følger...

5 kommentarer:

irelars sa...

Se her da! Her er vi jo foreviget.

Flott reportasje og klare, fine bilder.

Var forresten og hørte på Johan Harstad på plan 2 på biblioteket i går. Det ga mersmak til å bli bedre kjent med hans produksjon. Særlig den første prosasamlingen.Irene

ErikB sa...

Jeg hadde lyst til å dra, jeg også, men har andre prioriteringer...dessuten er han jo bare en romanforfatter...;-)

Jeg har en del andre bilder, hvis du vil ha...

Hmmm Plan 2... jeg likte klangen til det ordet... det smaker av motstandsgruppe og avantegarde... hehe

PS:
Er det noen som fremdeles jobber seriøst med å få jernbane til nordnorge? Jeg vil melde meg inn...

irelars sa...

Tar gjerne imot noen andre bilder, ja.
Hadde ikke noen tilstede som kunne fotografere, så det hadde vært kjekt å se.


Irene

LEW sa...

Fin og informativ blogg!
Her finnes mangt for en poesifan,
også blir jeg litt glad når du sier det du sier om romaner, hehe. (selv om det finnes noen gode)
Det er liksom poesi det blir litteratur av.

L.

Frk. Hansson sa...

Begge armene i gips???????
Håper det går bra med deg.

Flott bilder. Gøy å se jernbanepoeten i aksjon.

Helga