12.5.09

Lettvint løsning?

Konklusjon

Da fikk jeg bekreftet noe jeg allerede visste: Det er ikke lett å tolke Georg Johannesen. Det ble ikke så mye som skjedde denne uka, noen få kommentarer. Enten har jeg ikke så mange lesere, ellers var idèen min litt skivebom. Ja, ja, vi får bare gå videre gjennom 60-tallet og prøve å bli ferdig på et vis. Jeg er ikke helt happy med å publisere enkeltdikt, så jeg kommer til å fjerne disse etter et par uker.

Jeg savner litt å kommentere det som skjer i samtida, men kommer til å holde på, disiplinert og målrettet, til jeg er ferdig med 1960-tallet. Hvis noen har ønsker om et neste tema, så tar jeg gjerne imot tips. Gjerne noe kontroversielt, noe som provoserer. Jeg hang meg litt opp i dette utsagnet:

Poesien i Norge i dag er mer maktesløs enn noen gang fordi den ikke når fram til noen, selv ikke til poetene. Hva poesien "bør" være er dermed uinteressant, fordi den ikke "kan" være det den kanskje burde.

Ha en fortreffelig 17.mai-helg!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det er gjort lite tolkingar av Georg Johannesens Ars Moriendi. Samfunnsdebattanten og den lærde essayisten sjølv kan ha stått i vegen for forskarane, som tykkjer også kombinasjonen av målaren Salvadore Dali (som dei kanskje ikkje kjenner) og anti-NATO blir for stor utfordring. Dette kan vel langt på veg forklåre responsen på utfordringa di, tykkjer eg.

Helge Rykkja sa...

Du spør om forslag, Erik. Kanskje ikkje eit provoserande forslag: men du bør vel ta noko om Jan Erik Vold sin poesi, no når du er kommi til 1965... Det er mange meiningar om han, og mange kjenner dikt av han. Dessutan fyller han 70 i haust, og det er like greit å ta plasseringa av Jan Erik Vold noko på forskot. Sjølv har eg tidlegare skrivi både om Vold som type forfattar i media, og eg har jamført langdikt-poetar i seinare år med Mor Godhjertas glade versjon. Ja. Eg meiner at Vold er ein stor poet og ein langtrekkjande forfattar, som passar inn i eit bilete av 1960-åra.

Anonym sa...

Hei! Skal du ikkje setje i gang? Du treng ikkje gå gjennom heile 1960talet, tykkjer eg, men du må iallfall prøve på ei oppsummering, det hadde vore gildt etter desse ulike døma som er brukt i serien.

ErikB sa...

Hei der.... ja, det kommer noe snart... motivasjonen svinger jo litt opp og ned, særlig når man har fullt opp med jobb og skriving + tre små barn som krever sitt... vel... neste post blir en gjennomgang av Jan Erik Volds sekstitallssamlinger...