2.5.06

Tilbake fra en cesur

Undertegnede vil prøve med gjenopplivingsforsøk på poesiportalen og sette av tid framover til ca. et innlegg i uka. Det er ikke skjedd så mye siden sist. Jeg har kjøpt den nye boka til Jørn Berget som har fått tittelen Ute av spell. Jeg har fulgt med på anmeldelsene av boka, sist i Morgenbladet. Jeg vil komme tilbake med en oversikt over diktsamlinger som er utgitt i første halvdel av 2006.

Ellers ser jeg fram til sommeren med mye lesing og skriving. Jeg skal en tur i Frankrike og Provence i sommer. Jeg ser at nettstedet: nypoesi.net har fornyet seg uten at jeg er nevneverdig imponert over forandringene. Her kan du sjekke om du er enig med meg. Ellers er jeg spent på utviklingen når det gjelder podcasting og poesi i Norden. Teknologien er som vanlig litt tregere i disse deler av verden, enn i USA, som allerede har mye poesi på ITunes sine sider.

Jeg merker at jeg er litt opptatt av diktene på side 2 i Dagbladet. På en lørdag er det jo flere hundretusen lesere av diktet. En flott mulighet for poeter som vanligvis bare når ut til en slunken menighet av poesilesere. Jeg venter på nye diktbøker med crossover-effekt, som når ut til et stort publikum. Noen har allerede begynt å snakke om 00-generasjonen. Det første tiåret i det nye årtusenet. Det blir interessant å se om noen klarer å gjenta opplagstallene til Mor Godhjertas glade versjon. Ja eller Nattåpent. Jeg er klar over at jeg stiller meg ut for hogg for de som ser en motsetning mellom kvantitet og kvalitet. For å nyansere forventningen, sier jeg som Ole Brumm og eksemplene jeg har gitt, ja takk, begge deler.

Jeg blir 40 år i mai og er glad for at mine interesser som lyrikk, fluefiske, telemark og web-teknologier ikke gjør at man føler seg som utrangerte fotballspillere med karrieren på hell, men derimot kan se fram til mange tiår der interessene kan dyrkes, uavhengig av ropene på det unge,nye og trendige, som ikke vet hvor storørreten står eller vet hvor det store skredet bruker å gå. Samtidig som endringene når det gjelder teknologi sprer seg som et støyende virus som infiserer relasjonene, så håper jeg lengselen mot stillheten og kontemplasjonen vil øke, og kanskje diktsamlingen vil få en ny renessanse.

1 kommentar:

Frk. Hansson sa...

Hei Erik

Ååå kjekt at du vil blåse liv i bloggen din igjen. Jeg har stadig vært innom her for å se etter noe nytt. Gleder meg!